Contour schenkt geld aan initiatieven die overal ter wereld plastic uit de oceaan verwijderen

Contour Design werd opgericht om een duurzame werkomgeving voor gewone kantoormedewerkers te creëren met behulp van ergonomische toetsenborden en muizen. Contour Design wil uiteraard dat onze wereld een gezonde toekomst tegemoet gaat en wil daaraan een bijdrage leveren door hoogwaardige producten te maken die lang meegaan om zo een einde te maken aan ongebreidelde consumptie.

Onderdeel van hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid is het gebruik van gerecycled golfkarton voor alle verpakkingen. Elk jaar komt er 5 tot 13 miljoen ton plastic in de oceanen terecht en dat is ruim 80% van alle vervuilende stoffen in de wereldzeeën*. Contour wil hier een einde aan maken. Deels door niet zelf bij te dragen aan onnodig plastic afval, deels door 1 euro voor elk verkocht product te schenken aan initiatieven die plastic uit onze oceaan halen. Dit is van toepassing van 30 augustus tot en met 26 september.

  • 40% van de 58 miljoen ton plastic die in Europa wordt geproduceerd, wordt gebruikt voor verpakkingen
  • 59% van de 25 miljoen ton plastic afval die jaarlijks in Europa wordt geproduceerd, is afkomstig van verpakkingen
  • Er komt jaarlijks 5 tot 13 miljoen ton plastic in de oceaan terecht, wat maar liefst 80% van alle vervuiling in de wereldzeeën betekent
*Deze getallen zijn afkomstig vande Europese Commissie

”Plastic is een groot probleem en verpakkingen zijn met name een grote boosdoener. Daarom richten we ons voornamelijk op plastic bij onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid”

-Kenneth Schach, Managing Director van Contour

Wil je meer lezen over Contour Design en hun duurzaamheidsactiviteiten?