aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-innerdustin-symbol-outerdustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Zorgeloos aan je bedrijf werken.

Laptops voor kleine en middelgrote bedrijven moeten aan andere eisen voldoen dan consumentenlaptops, vertelt Wil Beerens, Solution Technologist bij Lenovo. Hij adviseert ondernemers bij de koop van een business laptop rekening te houden met de volgende punten. De Thinkbook is speciaal ontwikkeld voor het MKB en combineert het beste van consumentennotebooks met de meest relevante kenmerken van de ThinkPads van Lenovo. Nieuwe zakelijke laptop nodig? Let op deze 8 punten.

1. Goede beveiliging

Vandaag de dag is het belangrijk om je data goed te beveiligen. Voor bedrijven nog meer dan voor consumenten. Daar is bij onze zakelijke laptops dus extra aandacht aan besteed. Zo kun je net als bij sommige telefoons inloggen via een vingerafdrukscanner, in plaats van met een wachtwoord. Als je de powerknop indrukt om je laptop aan te zetten ben je ook met je vingerafdruk ook gelijk ingelogd. Dat is veiliger én sneller. Ook hebben onze laptops een ThinkShutter, een schuifje dat je voor de camera kunt schuiven, zodat niemand ongewild mee kan kijken.


2. Juiste garantie en service

Bij een consumentenlaptop heb je een ander garantie- en serviceniveau dan bij een zakelijke laptop. Stel dat je je laptop hebt laten vallen en het scherm gebroken is of hij doet het niet meer omdat je koffie over het toetsenbord hebt gegooid. Consumentenlaptops kun je moeilijk tegen zulke schades verzekeren, business laptops wel. Als je je laptop alleen voor je vrije tijd gebruikt en hij gaat kapot, dan moet je hem meestal opsturen en duurt het twee weken of meer voordat hij gerepareerd is. Je werklaptop kun je niet zo lang missen en niet iedereen heeft nog een laptop als back-up liggen. Zakelijke garantie betekent dat je je laptop op locatie kunt laten repareren, binnen een of twee dagen. Hierdoor kun je zonder zorgen je werk doen.


3. Lange batterijduur

Als je thuis of op kantoor aan het werk bent, sluit je de adapter gewoon even aan en ga je verder. Maar ondernemers zijn veel onderweg. Ze moeten vaak van afspraak naar afspraak, buiten de deur of binnen een kantoor. Ze hebben niet altijd tijd om de adapter mee te nemen en op zoek te gaan naar een stopcontact. Onze MKB-laptops kunnen maar liefst 10 à 11 uur op de batterij halen.


4. Weinig gewicht

Als je veel onderweg bent, is het natuurlijk fijn als je je laptop makkelijk in je handtas kunt meenemen en gemakkelijk onder je arm van meeting naar meeting kunt dragen. Onze 13 inch notebook weegt slechts 1,4 kg. Doordat de schermrand, de rand om je beeldscherm, kleiner is dan voorheen is de totale afmeting kleiner en het gewicht minder, terwijl het scherm even groot is gebleven.

5. Robuust

Hoewel onze zakelijke laptops dus lekker licht zijn, kunnen ze wel tegen een stootje. Dat moet ook wel, want ze worden intensiever gebruikt en vaker meegenomen dan consumentenlaptops. We besteden veel tijd aan onderzoek naar robuustheid en we voeren ook uitgebreide ‘stress tests’ uit op de machines. Denk aan extreme hitte en kou, zandstralen en tests met de zwaartekracht. Daar onderscheiden we ons echt in. Bijvoorbeeld, bij het testen van toetsenborden, drukken robots langdurig de toetsen in. Ook handig: onze business laptops hebben morsbestendige toetsenborden: ze kunnen tegen een beetje vloeistof, 60 ml om precies te zijn.


6. Snel

We zijn tegenwoordig gewend geraakt aan de snelheid en het gemak van onze mobiele telefoon. Dat willen we ook op onze laptop. Daarom hebben we bijvoorbeeld een moderne standby-functie ontwikkeld, waardoor de zakelijke laptops binnen een halve seconde aan gaan. Tijdens deze stand-by functie blijft de notebook actief, waardoor je mailtjes en notificaties blijft ontvangen en je zelfs in staat bent een Skype- of Teams-call te voeren vanuit je dichtgeklapte notebook. Van dit soort opties wordt de klant onbewust blij.


7. Geschikt voor online meetings

We zien wereldwijd een stijgende lijn in online vergaderen en video conferenties. Logisch, want niet in het vliegtuig te stappen is voordeliger en we beperken de CO2-uitstoot. Maar dan heb je wel een goede webcam, microfoon en speakers nodig. Onze laptops bieden de kwaliteit van Dolby Audio en HARMAN speakers. Ook ideaal zijn de Skype Hot Keys, waarmee je met een druk op de knop een Skype-gesprek kunt opnemen of ophangen. Overigens gebruiken veel ondernemers hun laptop zowel voor werk als privé. Als je een keer een film of serie wilt kijken, is een goede beeld- en geluidskwaliteit ook fijn.


8. Mooi design

Last but not least, onze business laptops zien er mooi en stijlvol uit: strak, minimalistisch, sexy zelfs. Ook dat is essentieel voor ondernemers die onze laptops kopen, voor een groot deel Millenials en Generatie Z-jongeren. We hebben daarom mooie premiummaterialen, zoals aluminium, gebruikt. Je mag er echt mee gezien worden en niet onbelangrijk: je laat een goede indruk achter bij je klanten.