Kennisbank

Geïnspireerd door hoe andere bedrijven hun IT-uitdagingen hebben opgelost. Kom meer te weten over slimme oplossingen en blijf op de hoogte van de nieuwste trends. Hier vind u handleidingen, films, interviews en nog veel meer. Welkom bij Kennisbank!

“Oude IT-systemen zijn een enorm probleem”

Op zoek naar een langer houdbare IT-strategie? Dan moet je paradoxaal genoeg ingaan tegen je eigen instinct – en inzetten op systemen die minder lang meegaan.

Software versus hardware: een machtswisseling

In het begin van het computertijdperk zorgde de software dat de hardware kon leveren. Tegenwoordig is het andersom. Innovatie en ontwikkeling spelen zich voor een groot deel af op het softwarevlak en de hardware komt steeds meer op de achtergrond. Dit is de macrotrend die van invloed is op je belangrijkste strategische besluiten.

Binnenkort moet alle IT herbruikbaar zijn

Als je in de IT werkt, staat duurzaamheid waarschijnlijk hoog op de agenda. Anders wordt het hoog tijd om je focus te verleggen.

Daarom moet een CIO nieuwsgierig zijn

Omdat de digitalisering zo snel gaat, ben je als CIO nooit klaar met je werk. Hoe eerder je dat aanvaardt, des te sneller leer je om daar blij mee te zijn.

Maak gebruik van kunstmatige intelligentie

Dankzij kunstmatige intelligentie (KI) kunnen grote en kleinere bedrijven slimmer gebruikmaken van hun beschikbare middelen, hun service- of productaanbod uitbreiden en de concurrentie een stap voor blijven. En het beste is dat deze techniek nu al beschikbaar is.

5 technische uitdagingen voor CIO’s - en hoe je die oplost

Je hebt een goede infrastructuur nodig om strategisch te kunnen werken en om het bedrijf te blijven ontwikkelen. Zo zet je die op en voorkom je dat je verstrikt raakt in de techniek.

4 dingen om te digitaliseren

Je kunt niet in één keer je hele bedrijf digitaliseren. Dit zijn vier gebieden om je op te focussen, die snel nut hebben en effectief zijn.