Strategie en leiderschap

Daarom moet een CIO nieuwsgierig zijn

Omdat de digitalisering zo snel gaat, ben je als CIO nooit klaar met je werk. Hoe eerder je dat aanvaardt, des te sneller leer je om daar blij mee te zijn.

Wat zou je zeggen als je baas of een gefrustreerde collega bij je zou aankloppen om te vragen of de digitalisering nou nog niet klaar is?

Zo’n tien jaar geleden zou dat niet zo absurd hebben geklonken als nu. Toen we nog op weg waren naar het informatietijdperk – zelfs nog voordat het zo genoemd werd – was het gemakkelijk om digitalisering te zien als een project met een duidelijk begin en eind.

Wat we sindsdien zijn gaan inzien – de meesten van ons tenminste – is dat de techniek niet zomaar is blijven stilstaan zonder zich verder te ontwikkelen nadat de eerste digitaliseringsgolf over ons heen was gespoeld. En nu deze trein alleen maar sneller en sneller gaat, is het zaak om zelf het tempo op te schroeven als je niet wilt achterblijven. Dat geldt voor veel beroepen, maar is natuurlijk vooral relevant voor iedereen die in de IT werkt – een branche waarin de enige constante is dat niets constant is.

De meest cruciale vaardigheid binnen de IT

In een rapport van Harvard Business Review heeft de auteur, onderzoeker en MIT-spreker George Westerman de volgende boodschap voor de CIO’s van nu:

“De komende tien jaar is de meest cruciale vaardigheid binnen de IT het vermogen om steeds te blijven leren en je te blijven aanpassen. Technische mensen moeten het tempo kunnen bijbenen van tools en technologieën die steeds in verandering zijn. Maar iedereen zal zich moeten aanpassen aan de veranderingen op zijn werk. En op langere termijn moet iedereen tijdens zijn carrière bereid zijn om nieuwe vaardigheden te leren en om te schakelen naar nieuwe rollen.”

George Westerman krijgt bijval van Carl Franke, CIO/Head of IT van Volkswagen Financial Services, die financieringsoplossingen en aanvullende diensten levert aan alle automerken binnen de Volkswagen Group.

“Een hoge veranderingssnelheid is het nieuwe normaal, en als je dat niet omarmt en je er niet voor kiest om het leuk te vinden, dan zal je het moeilijk krijgen in het huidige beroepsleven, welke rol je ook vervult.”

Zelf zou hij echter niet anders willen.

“Het zijn de veranderingssnelheid en de breedte van de functie die het juist zo spannend en uitdagend maken. Ik weet niet zeker of ik het naar mijn zin zou hebben in een rol waarbij ik te sterk het gevoel zou hebben het goed te doen.”

Nieuwsgierigheid in plaats van blindheid

Steeds gelijk lopen met de laatste digitale ontwikkeling is natuurlijk een flinke kluif.

Maar het draait er gewoon om dat je flexibiliteit, nieuwsgierigheid en aanpassingsvermogen voorop zet – zodat je, in plaats van je blind te staren op specifieke technische oplossingen die morgen misschien alweer achterhaald zijn, klaar staat voor wat de toekomst ook in petto heeft. Dat is het soort flexibiliteit waarmee Facebook – oorspronkelijk niet meer dan een platform waarop studenten met hun studiegenoten konden chatten – het grootste mediabedrijf ter wereld heeft kunnen worden, en waarmee zoekmachine Google veranderd is in de absolute reclamekoning.

“Duurzaamheid is een van de hoekstenen van onze bedrijfsstrategie”

Carl Franke droomt van een innovatie die kan leiden tot een totaal andere manier van denken voor de hele auto-industrie: het begrip “car as a service”.

“Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van ons idee voor een situatie waarin je het als particulier heel gewoon vindt dat je geen eigenaar meer bent van je auto, maar waarin het gebruik van auto’s gebeurt via volledig ontwikkelde diensten – een duurzaam, effectief en toekomstbestendig autogebruik.”

In de ogen van Volkswagen Financial Services gaat dit hand in hand met een van hun belangrijkste principes.

“Duurzaamheid is een van de vier hoekstenen van onze bedrijfsstrategie, en we hebben een sterke ambitie om een duurzaam aanbod voor onze klanten te creëren.” Maar het is één ding om te zeggen hoeveel je innovatie waardeert, het omzetten in de praktijk is iets heel anders. Wat dat betreft zou Carl Franke willen dat het minder kletsen en meer doen zou zijn.

“Digitalisering om bedrijfsvoordeel te creëren vergt innovatie, en innovatie vergt zowel bereidwilligheid om te investeren als de moed om nieuwe dingen te proberen. In mijn ervaring kunnen de meeste bedrijven zich wat dat betreft nog flink ontwikkelen. Veruit de meeste zeggen wel dat ze zover willen zijn, maar ze hebben er vervolgens moeite mee om ingesleten patronen te doorbreken.”

Als George Westerman gelijk heeft dat we aan de vooravond staan van een decennium van nog snellere veranderingen, kan dat een zaak van leven of dood worden. CIO’s die de digitalisering en de duurzame toekomst bij willen blijven benen, doen er goed aan om zich razendsnel aan te passen – want de trein begint al te rijden.

Carl Franke, CIO/Head of IT på Volkswagen Financial Services

Een hoge veranderingssnelheid is het nieuwe normaal

Carl Franke, CIO/Head of IT van Volkswagen Financial Services.

Tekst: Alfred Holmberg

Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022

Tags