Strategie en leiderschap

Digitale beginner of digitaal succesbedrijf?

In het rapport Global Digital Operations Study – Digital Champions van PwC worden bedrijven in vier categorieën ingedeeld op basis van hoe ver ze zijn in hun ontwikkeling: van digitale beginners en digitale volgers tot digitale vernieuwers en digitale succesbedrijven. Aan de hand van drie vragen kun je bepalen waar jouw bedrijf zit op die schaal en tegelijkertijd een idee krijgen van de weg vooruit:

1. Is digitalisering een begrip dat concreet aanvoelt?

Als het antwoord nee of mwah is voor jullie bedrijf, dan staan jullie niet alleen. Ondanks het feit dat de digitale transformatie bij iedereen in principe al jaren op de agenda staat, zijn er maar weinigen die daadwerkelijk iets doen. Uit het onderzoek van PwC blijkt dat bijna twee derde van de wereldwijde industriële bedrijven nog maar net of nog niet begonnen is met de digitale transformatie. Is het misschien tijd om het potentieel van het bedrijf te verwezenlijken met behulp van nieuwe technieken?

2. Hebben jullie de goede kanalen richting jullie klanten?

Dat wat digitale succesbedrijven onderscheidt, is dat ze waarde creëren door de contacten met klanten te zien als een ecosysteem dat de moeite waard is om te ontwikkelen en te koesteren. Kunnen jullie zeggen dat jullie bedrijf de klantcontacten voortdurend versterkt en jullie het productaanbod ontwikkelen met digitale oplossingen, zelf ontwikkeld of via samenwerkingspartners? Ja? Gefeliciteerd! Als het antwoord nee is, kan het goed zijn om te overwegen wat jullie missen. Uit berekeningen blijkt dat de bedrijven die momenteel investeren in nieuwe technologieën en digitale ecosystemen, het potentieel hebben om hun winst de komende jaren met 15 procent te laten toenemen.

3. Wat denken jullie dat het belangrijkste is voor het succes van jullie bedrijf, de werknemers of de techniek?

De techniek is mooi, maar dat wat de digitale beginners onderscheidt van de digitale succesbedrijven is het vermogen om te zien hoe de verschillende ecosystemen samenwerken. De succesbedrijven investeren minstens zo veel in de ontwikkeling van werknemers en bedrijfscultuur als in techniek om er zeker van te zijn dat alle onderdelen van het bedrijf kunnen bijdragen aan het bereiken van de digitale visie die de directie voor de toekomst bedacht heeft. Het juiste antwoord voor succes is dus zowel mens als techniek.

Lees ook:Ga voor digitaal succes

101 dagen aan scholing.

Een gemiddelde werknemer heeft tot 2022 101 dagen aan scholing nodig om zijn of haar werk te kunnen blijven doen, concludeert World Economic Forum.