Strategie en leiderschap

Merete Hverven: “We willen dat er meer tijd besteed wordt aan mensen”

Merete Hverven kan eindelijk leidinggeven aan Visma zonder de schaduw van de pandemie. We praten over verandering, ontwikkeling en gehackte kassasystemen.

Merete Hverven is terug op het hoofdkantoor van Visma in Oslo. Eindelijk. Haar jongste dochter heeft haar eerste schooldag gehad. Op school, samen met haar klasgenootjes. Na anderhalf jaar uitzonderingstoestand begint het leven voorzichtig terug te gaan naar iets van normaliteit.

– Bij Visma hebben we het lang gehad over het ‘nieuwe normaal’. Hoe zal het gaan nu we weer op kantoor komen? Wanneer de kinderen weer naar school kunnen zoals gewoonlijk? We hebben veel positieve dingen om naar uit te kijken.

Kocht 37 bedrijven in 2020

Ik heb het met Merete Hverven over Google Meet. E nvan die digitale hulpmiddelen waar twee jaar geleden slechts een enkeling mee te maken had, maar die een pandemie later voor velen onontbeerlijk zijn.

– Er bestaat geen twijfel over dat COVID heeft gezorgd voor digitale verandering. In maart 2020 heeft de samenleving in drie weken een technische sprong gemaakt die normaal een decennium zou hebben geduurd, zegt ze.

Op een bepaalde manier verdient Visma het brood met zulke veranderingen. Het concern heeft 13.600 medewerkers en een omzet van bijna 2 miljard euro. Het groeit bovendien in rap tempo. Alleen al in 2020 nam Visma 37 bedrijven over.

Ik wil achter het stuur zitten en de verandering aanjagen, niet achterin proberen om mee te komen met veranderingen die er al zijn.

Merete Hverven, CEO (Chief executive officer) Visma.

97 procent houdt niet van verandering

De essentie van het bedrijf is de publieke en private sector helpen om effici nter te worden met digitale diensten en software. Visma speelt een sleutelrol in de digitalisering die in korte tijd de hele samenleving heeft veranderd. Tegelijkertijd weet Merete Hverven dat verandering moeilijk is. Ze vertelt dat uit onderzoeken blijkt dat 97 procent van de mensen er niet van houdt.

– Die behoefte aan zekerheid is begrijpelijk. Ik hou zelf van verandering als ik het gevoel heb dat het van nut is voor de samenleving, de medewerkers en mij persoonlijk. Maar ik wil achter het stuur zitten en de verandering aanjagen, niet achterin proberen om mee te komen met veranderingen die er al zijn.

Voor Visma was het een belangrijke aanpassing om over te stappen van on-premise-oplossingen naar clouddiensten. De afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf flink ge nvesteerd om zich voor te bereiden op deze verandering. Tegenwoordig zorgt de cloud voor 80 procent van hun omzet.

Ik geloof er niet in om klanten richting nieuwe oplossingen te duwen, in plaats daarvan hebben we op ze gewacht.

Merete Hverven, CEO Visma.

– We willen vooroplopen als het gaat om cloud, AI en ontwikkeling. Onze klanten verwachten dat van ons. Maar ik geloof er niet in om klanten richting nieuwe oplossingen te duwen, in plaats daarvan hebben we op ze gewacht. En nu ze wel willen overstappen naar moderne clouddiensten omdat ze zien dat dat goed is voor hun bedrijf, staan we klaar om ze te helpen. Het is belangrijk de lange termijn niet uit het oog te verliezen en te investeren in de technologie van de toekomst.

Man zit voor laptop

IT-beveiliging, Kaseya en Coop

De digitalisering gaat gepaard met nieuwe uitdagingen op het vlak van beveiliging. De SolarWinds-aanval van begin 2020 is de meest spectaculaire aanval in jaren. Russische hackers wisten binnen te dringen in de computersystemen van honderden Amerikaanse bedrijven en overheidsinstanties (inclusief het Pentagon en NSA).

Toen vervolgens Kaseya, onderleverancier van Visma, afgelopen zomer werd gehackt, had dat een dramatisch effect op de samenleving in Europa. In heel Zweden moesten Coop-supermarkten de deuren sluiten toen hun kassasystemen crashten.

– Je kunt je natuurlijk afvragen of een clouddienst minder veilig is dan een on-premise-oplossing. Maar alle klanten van Kaseya hadden evenveel te lijden onder de aanval, of ze nu de cloudoplossing of on-premise-oplossing gebruikten.

Ze benadrukt dat IT-beveiliging elk jaar belangrijker wordt, nu vrijwel alle delen van de samenleving met internet worden verbonden.

– Zoals we de afgelopen 10 jaar hebben ge nvesteerd in clouddiensten, zo investeren we nu om de beste beveiligingsexperts bij ons in dienst te krijgen. Een ander ontzettend belangrijk onderdeel is een snelle recovery als er iets gebeurt. Daarvoor hebben we ingezet op de brede ontwikkeling van de middelen die nodig zijn.

Drie belangrijke elementen tot betere IT-beveiliging volgens Merete Hverven

AI

“Behalve dat AI bijdraagt aan betere en effectievere leveringen, wordt de technologie steeds belangrijker voor iedereen die proactief wil zijn met IT-beveiliging. Programma’s zoals Darktrace zoeken continu naar afwijkingen in een systeem. Op die manier kunnen potenti le kwetsbare plekken worden ontdekt voordat ze door hackers worden misbruikt.”

2FA

“Iedereen die nog geen tweefactorauthenticatie heeft, moet zorgen dat dit in zijn IT-omgeving wordt uitgerold. Uit onderzoek blijkt dat 2FA tot wel duizend keer veiliger is dan alleen een wachtwoord.”

COMPETENTIEVERBREDING

“Niet alles kan worden opgelost met techniek, maar je kunt jezelf beschermen als je je bewust bent van veiligheidsrisico’s. Het is belangrijk dat alle medewerkers en gebruikers verantwoordelijkheid nemen voor hun accounts, telefoons en computers. Dat vereist constante scholing, voor iedereen.”

Diversiteit zorgt voor sterkere teams

Behalve de toekomst voorspellen, investeren in de volgende ontwikkelingsstap en proberen om cybercriminelen een stap voor te zijn, heeft Merete nog een bepalende succesfactor ge dentificeerd. Dat was iets wat ze inzag voordat ze directeur werd. Toen ze nog leidinggaf aan de HR van Visma:

– We zijn allemaal verschillend en dat is onze kracht. Alle medewerkers moeten zich op het werk gewaardeerd voelen voor wie ze zijn, met al hun sterke en zwakke plekken. Op die manier kunnen we samen sterkere teams vormen.

Foto van een team in een kantoor aan het praten

Je leert ook veel meer wanneer je met mensen werkt die anders zijn dan jij.

Merete Hverven, CEO Visma.

Het gebrek aan diversiteit is een bekend probleem binnen de IT-branche. Veel ontwikkelaars en managers zijn mannen met vergelijkbare achtergronden en waarden. Uiteindelijk kan dat leiden tot producten die gemaakt zijn voor een relatief kleine groep mensen, ook al moeten ze worden gebruikt door alle sociale groepen. Merete Hverven is vastbesloten om niet in die val te lopen.

– We weten dat teams met diversiteit zorgen voor meer betrokkenheid, meer innovatie, betere producten en minder verloop. Je leert ook veel meer wanneer je met mensen werkt die anders zijn dan jij. Een team vol mannen die op elkaar lijken zal het natuurlijk snel eens zijn over hoe een product eruit moet zien, ze willen allemaal dezelfde gebruikerservaring hebben. Een team vol vrouwen die op elkaar lijken leidt niet tot betere resultaten.

– We moeten een heleboel verschillende vrouwen en mannen samen krijgen, met verschillende meningen over hoe het product eruit moet zien. Op die manier kunnen we beter rekening houden met de behoeften van eindgebruikers.

– Als groot tech-concern en werkgever is het voor ons ontzettend belangrijk dat we actief bijdragen aan een duurzamere, open en geëmancipeerde wereld.

“We willen niemand werkloos maken”

De ambitie voor de komende jaren is duidelijk: Visma moet blijven groeien. Het concern is op weg om zich te ontwikkelen van puur Scandinavisch tot een steeds meer Europees bedrijf.

– Ik hoop dat we over 5 jaar nog meer tevreden klanten hebben en dat we bijdragen aan een nog betere samenleving. Maar ook al maakt de digitalisering de samenleving efficiënter, we willen niemand werkloos maken. We willen juist dat werknemers meer tijd aan mensen kunnen besteden in plaats van aan administratie.

Merete Hverve

Naam: Merete Hverven

Werk: CEO van Visma sinds 2020

Woonplaats: Oslo

Leeftijd: 43 jaar

Zet het belang van diversiteit in de schijnwerpers. Zorg dat de volledige organisatie hiervan doordrongen is. Maak gebruik van de kracht van verschillen. Cre er geen vaste kaders voor hoe alles eruit moet zien om vervolgens mensen te zoeken die in dat krappe kader passen.

Merete Hverven, CEO Visma.
Solutions

Vind je dit artikel leuk?

Het komt uit onze krant Solutions. Hier kun je de volledige krant in de browser lezen.

Lees Dustin Solutions

Tekst: Sam Sundberg