Werkplek

Wat u nodig heeft om mobiel te kunnen werken

Veel mensen zeggen dat de vaste werkplek geen toekomst meer heeft. In plaats daarvan werken we thuis, in het café of op een flexplek op kantoor. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een grotere interesse voor producten waarmee we overal efficiënt kunnen werken.

Het wordt steeds makkelijker om flexibel te werken en uw tijd maximaal te besteden. Moderne technologie heeft dit allemaal mogelijk gemaakt en het lijkt erop dat we in de toekomst nog mobieler zullen worden.

"Tegenwoordig willen we kunnen werken als we op weg zijn naar ons werk. We willen flexibel zijn en we zien dat werk en privé steeds meer in elkaar overlopen. Tegelijkertijd investeren werkgevers in flexibele kantoorruimten zonder vaste werkplekken. Deze ruimten zijn uiterst modern en zijn volledig gericht op efficiënt werken," aldus André Skoglund, productspecialist voor het huismerk van Dustin.

Toegenomen interesse in docking stations

Door zijn werk met merken als Prokord, Voxicon en Cirafon ziet André een duidelijke verschuiving naar een meer mobiele manier van werken. We zien die verschuiving terug in de grote belangstelling voor docking stations, tassen, screen protectors, kabels en draadloze toetsenborden en muizen.

"Als u een kantoortuin hebt zonder vaste werkplekken, hebt u universele dockingstations nodig waarop alle computers kunnen worden aangesloten. Met USB-C kunt u eenvoudig een toetsenbord, muis en scherm toevoegen met behulp van een kabel. Op kantoor is de trend steeds grotere schermen. Veel werknemers beschikken inmiddels over twee 27-inch schermen en soms zelfs een curved 49-inch," aldus André.

Privacyfilter beschermt tegen meegluren

De huidige ontwikkelingen hebben ook geleid tot meer belangstelling voor andere productcategorieën, zoals bijvoorbeeld tassen, maar ook privacyfilters.

"Als we de persoon naast ons niet meer kennen, dan moeten we onszelf beschermen tegen ongewenst meegluren. Sommige laptops hebben ingebouwde filters, maar vaak moet men dergelijke filters apart aanschaffen. Ons merk Cirafon biedt diverse varianten voor zowel mobiele apparaten als reguliere beeldschermen."

Draadloos is de trend

Als we kijken naar randapparatuur zoals toetsenborden, muizen en hoofdtelefoons, dan zien we dat de kabels in rap tempo verdwijnen.

"We kunnen tegenwoordig prima op onze laptops werken. Toch kiezen veel mensen ervoor om een apart toetsenbord en een aparte muis te gebruiken voor een betere houding en meer comfort. Hier komt de draadloze Bluetooth-technologie om de hoek kijken, zodat er geen wirwar van draden meer aan te pas komt. We zien ook steeds meer interesse voor onze draadloze noise-cancelling hoofdtelefoons. Omdat deze hoofdtelefoons draadloos zijn, kunt u ze met al uw apparaten gebruiken en ruimte besparen in uw tas."

Hoe mobiel kunnen we worden?

Dankzij de USB C-standaard kunt u al uw apparaten opladen met dezelfde kabel en met een draagbaar dockingstation in uw tas kunt u gemakkelijk werken met de apparatuur die aanwezig is. Als u een groot scherm nodig hebt of verbinding maakt met een projector, koppelt u met een Prokord-adapter de USB-C-connectors van de computer aan alle mogelijke video-uitgangen.

"Deze adapter is een complete oplossing die ervoor zorgt dat u geen andere adapters meer hoeft mee te nemen. Iedereen zou er een moeten hebben voor klantbezoeken of voor onderweg. De adapter neemt ook nauwelijks ruimte in in uw laptoptas," aldus André.

Dus, hoe mobiel kunnen we worden?

"Ik denk dat dit pas het begin is en dat we in de toekomst nog mobieler zullen zijn. Nu nemen we onze laptop overal mee naartoe, maar in de toekomst denk ik dat we alleen maar een mobiel of tablet hebben die we aansluiten als we aan het werk gaan. Die kant gaan we op."

Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022

Tags