Inspiratie

We moeten tijd investeren in elkaar

"Zelfs in deze digitale wereld zijn het altijd nog de mensen zelf die bepalen of investeringen slagen of niet," aldus Jonas Hammarberg, Business Coach en Digital Entrepreneur.

Het draait niet alleen om kennis en een goede strategie – moed, doorzettingsvermogen en betrokkenheid zijn nog belangrijker.

Jonas Hammarberg is regelmatig te vinden in de creatieve hub Kista, in Stockholm, om klanten te ontmoeten en opdrachten te doen. Maar hij is ook net zo vaak in Oslo, Hamburg of Parijs. Hij voelt zich thuis op het dynamische snijvlak van onderzoek, innovatie en business. In deze belangrijke Europese IT-cluster komen mensen samen die het verschil willen maken en die hun organisaties met zijn hulp willen laten groeien.

De Scandic Victoria Tower staat als een soort uitroepteken direct naast het vergadercentrum Kistamässan. We ontmoeten elkaar daar in een café om te praten over digitale transformatie. Jonas komt aanlopen met thee, alsof hij bij het personeel hoort. Voordat we beginnen, accepteert hij telefonisch nog even snel een opdracht bij een advocatenkantoor ergens aan de andere kant van de wereld.

Zijn dagelijks leven en werk verdeelt hij over Kuala Lumpur in Maleisië en Halmstad in Zweden. Hij heeft altijd een ingepakte tas klaarstaan om op reis te gaan.

We leven in een tijd waarin we behoefte hebben mensen die ons de weg wijzen. Creatieve mensen die in een snel veranderende tijd dingen zien, analyseren en advies kunnen geven. Niet voor niets stond er 'spiritueel leider' op zijn visitekaartje toen Jonas nog zijn adviesbureau Infocube runde. In 2013 verkochten hij en zijn partners het aan een Amerikaanse durfkapitalist.

Sindsdien heeft Jonas zijn eigen transformatie doorgemaakt.

"Ik kon altijd al goed praten, maar toen ik een training volgde om coach te worden moest ik zelf leren luisteren. Ik ontwikkelde mij als mens. Tegenwoordig heb ik drie levens. Mijn creatieve werk, mijn coaching en mijn dagelijks leven als Digital Entrepreneur. Nu wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken," aldus Jonas.

Dit doet hij door kennis en ervaring op te doen door zijn samenwerking met meer dan honderd bedrijven op het digitale platform N'Gager, waar hij mede-eigenaar van is. Zo wil hij organisaties helpen zichzelf te helpen bij het ontwikkelen van leiderschap en de dagelijkse praktijk van hun medewerkers.

De meeste bedrijven hebben al een uitgebreid scala aan digitale tools en anderen zijn bezig met een inhaalslag in een wereld die steeds digitaler wordt. Maar uiteindelijk zijn het mensen van vlees en bloed die ervoor zorgen dat iets slaagt of niet. Het draait tegenwoordig niet meer alleen om kennis en een goede strategie. Moed, doorzettingsvermogen en betrokkenheid zijn nog belangrijker om ervoor te zorgen dat dingen gebeuren.

"Het grootste deel van mijn klanten heeft dezelfde behoeften. Ze willen ergens naartoe en ze willen hun medewerkers meekrijgen. In Zweden is slechts veertien procent van de werkende bevolking emotioneel betrokken bij zijn of haar werk, en drie van de vier werknemers is passief. Het is echt een taak van leidinggevenden om een hele organisatie mee op sleeptouw te nemen. Dat is nou precies waar meeste bedrijven mee moeten beginnen.

Als de 'employee experience' centraal staat, kun je niet zomaar een nieuwe versie van een programma introduceren en dan verrast zijn als niemand het gebruikt. Als je iets voor elkaar wilt krijgen, moet je werknemers betrekken bij het proces."

"Als leidinggevende moet je twee petten op hebben. In de toekomst is de winnaar degene die het magische trefpunt vindt tussen de mens en de digitale wereld."

Het pad naar een goed functionerende digitale transformatie gaat voor een belangrijk deel over leiderschap, hoewel er bij alle veranderingsprocessen weerstand optreedt. Een hoog tempo vereist een nieuw soort leiderschap dat zowel veiligheid creëert maar ook de wil om te veranderen aanwakkert. De taak van de leidinggevende is om de richting te bepalen en het pad naar het doel uit te stippelen. Duidelijkheid en focus zijn belangrijker dan ooit. Een leidinggevende moet medewerkers helpen om te bepalen wat ze op de korte termijn moeten doen. Motivatie, follow-ups en snelle feedback zijn andere onmisbare elementen van geëngageerd leiderschap.

Hoewel we bang zijn om fouten te maken, moeten we ons wel blijven ontwikkelen. Anders raken we snel achterop."

"Het is een kwestie van stapsgewijs vooruit bewegen. Als ik denk aan hoe leiderschap er vandaag uit moet zien, denk ik aan Urs, een twee meter lange berggids die mij en mijn collega's van Infocube begeleidde op de Breithorn in Italië. Hij zorgde voor de ankerpunten op weg naar de top en wat er ook gebeurde, hij bleef lopen."

3 trends

1. De mens in het middelpunt

De balans gaat heen en weer van technologie en AI naar de mens. Het zijn uiteindelijk de mensen in een organisatie die bepalen of digitale investeringen succesvol zijn of niet.

2. Duurzaamheid

De druk vanuit de consument neemt toe en het is belangrijk dat bedrijven zich houden aan wat ze beloven. Geloofwaardigheid en transparantie zijn hier de sleutelwoorden.

3. Inclusiviteit

Het is de taak van de leider om de richting te bepalen, te visualiseren en te blijven gaan, ondanks zorgen en weerstand. Maar de weg naar succes gaat ook over het betrekken van medewerkers bij het hele proces. En de weg hier naartoe verloopt ook beter met diversiteit waarbij verschillende perspectieven in aanmerking worden genomen en worden gehoord.

Door zijn werk met het trainen van leidinggevenden en managementteams wil Jonas tijd en geld besparen voor de bedrijven waarvoor hij werkt. Fouten kunnen een hoop geld kosten en het is te belangrijk dat ze niet te ernstig worden. Maar hij wijst er ook op dat bedrijven moeten investeren als ze voorop willen lopen.

"We moeten tijd investeren in elkaar, zodat we tijd krijgen voor een toekomst met elkaar. Tijd is een investering, geen kostenpost. In de complexe tijd waarin we leven, hebben we elkaar nodig. Je moet met elkaar optrekken en van elkaar leren. Misschien ook als je een concurrenten van elkaar bent in het dagelijks leven."

De missie van Jonas is om mensen te helpen zich te ontwikkelen. Hij raakt gemotiveerd als hij veranderingen ziet bij mensen en organisaties. Als hij leiders ziet groeien en ziet dat ze hun doelen bereiken, dan haalt hij daar energie uit. Op persoonlijk vlak doet hij dingen waar hij passie voor heeft. En hij wil de werknemers dat ook doen.

Hij heeft veel respect voor leidinggevenden die de angsten van werknemers durven te omarmen en hun eigen kwetsbaarheid kunnen tonen. Soms moet een leider "ik weet het niet" kunnen zeggen om geloofwaardig te blijven. Zoveel moed komt vaak met de jaren.

"Ik denk echt dat het een voorrecht is om ouder te worden. Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat ik eigenlijk maar heel weinig weet en kan. Dat houdt me nederig. Maar tegelijkertijd word ik me steeds beter bewust van wat anderen niet weten. Daarom wil ik delen wat ik zie en heb gezien.

Om alle snelle ontwikkelingen bij te houden, heeft Jonas al bijna vier jaar een twintiger als Digital Coach. Hij probeert te leven volgens de vier principes die volgens hem de meest innovatieve mensen ter wereld vernieuwend maken. Hij monitort de buitenwereld, clustert, brengt bedrijven in kaart en brengt mensen samen om dingen in teams te creëren. Dat zorgt voor kracht en energie tijdens de ontwikkeling.

Ook voor Jonas is het belangrijk om de vaart erin te houden. Zijn volgende afspraak is met een investeerder. Dit is onderdeel van zijn leven als Digital Entrepreneur. Alles is met elkaar verbonden.

Naan: Jonas Hammarberg.

Leeftijd: 50 jaar.

Gezin: Zijn vrouw Katie en kinderen Rasmus 28, Sam 24 en Colin 20.

Woont in: Kuala Lumpur en Halmstad.

Werkt als: Business Coach, auteur, docent en Digital Entrepreneur.

Nieuwste boeken: Get digital or die trying (2016) en Apparnas planet – människans roll i en digital värld (2019), Beide boeken schreef hij met Arash Gilan.

Recept voor een succesvolle digitale transformatie:

"Om een zo groot mogelijk effect te bereiken met zo min mogelijk weerstand zonder onnodig schade of pijn te veroorzaken."

Dit motto is afkomstig van de Zweedse jiujitsubond. Jonas behaalde op zijn 22e een zwarte band in de Oosterse vechtsport jiujitsu. Jiujitsu gebruikt de kracht van de ander om het resultaat te bereiken waar je naar op zoek bent. Dat herkennen we uit het klassieke leiderschap. De resultaten van de organisatie zijn meestal de som van de kracht die de organisatie in zijn geheel genereert.

Tekst: Anders Ström
Foto: Thron Ullberg

12 oktober 2020

Tags